Како да изберете електрични алати Вовед во вештините за купување на електрични алати

1) Најпрво, според вашите сопствени потреби, разликата е дали е за домашна или професионална употреба.Вообичаено, разликата помеѓу професионалните електрични алати и општите електрични алати за домаќинство е главно во напојувањето.Професионалните електрични алати имаат поголема моќност, а општите алатки за домаќинство.Моќноста е мала, влезната моќност е исто така мала и компактна, а високо интегрираниот електричен алат е поудобен за употреба од обемниот и еднофункционален производ.Затоа, обидете се да изберете електрични алати со богати функции, мала големина, едноставна структура и лесно складирање.Кога купувате електрични алати, треба да купите електрични алати со јасно надворешно пакување и без оштетувања.Очигледни сенки и вдлабнатини, без гребнатини или испакнатини, соодветната боја е мазна и убава без дефекти, површината на целата машина е без масло и дамки, рачката на прекинувачот е рамна, а должината на жицата и кабелот е генерално не помалку од 2M.Релевантните знаци на електричниот алат се јасни и целосни, параметрите, производителите, сертификатите за квалификација итн. сите имаат алатки за да ја држат алатката со рака, да го вклучат напојувањето, често ракувајте со прекинувачот за да ја активирате алатката често, набљудувајте дали функцијата за вклучување-исклучување на прекинувачот за алат е сигурна и дали влијае на ТВ/флуоресцентната светилка на лице место, итн., за да се утврди дали алатката е опремена со супресор против заглавување.Електричниот алат се вклучува 1 минута.Почувствувајте ги вибрациите и набљудувајте дали искрата во рикверц и влезот за воздух се нормални.

(2) Изберете електрични алати со шум во дозволениот опсег.

(3) Изберете електрични алати кои се лесни за одржување и набавете додатоци.

(4) Внимавајте на напонот на напојувањето при изборот на електрични алати.Општо земено, рачните електрични алати треба да обезбедат струја од 22V како енергетски погон и не се поврзуваат со индустриска струја од 380V, во спротивно машината ќе се оштети.

гијт

Вештини за купување електрични алатки

1. Ако често дупчите дупки во бетонски ѕидови, тогаш електричен чекан од 2 килограми е вашиот најдобар избор.Поради структурата на цилиндарот на чеканот, силата на чекан е многу висока и со фреквенција на удар од 1.000 до 3.000 во минута, може да генерира значителна сила, што ви овозможува даБежична дупчалка со чекан без четка BL-DC2419/20Vдупки во бетонски ѕидови со леснотија.Опремен со шипка за адаптер и чак на обична електрична дупчалка, исто така може да ја заврши функцијата на рачна електрична дупчалка за да ја постигне целта за повеќенаменска на една машина.Тоа е електричен чекан за прилагодување на брзината + шипка за адаптер + електричен дупчалник од 13 mm.Потребни се само неколку стотици јуани, а со неколку најчесто користени дупчалки, тогаш повеќето од задачите за украсување во вашиот дом може да ги завршите сами.

2. Доколку покрај дупчењето на бетон, потребно е да се земе предвид и дупчењето на дрво и метал, а дупчењето на бетон е помало од десет милиметри, а може да се земе предвид ударната дупчалка.Ударната дупчалка се потпира на спиралниот запчаник за да генерира удар, а силата на ударот не е толку добра како онаа на електричниот чекан.

3. Ако често ги затегнувате или олабавувате завртките или правите дупки во дрвени или железни плочи, тогаш можете да купите електричен шрафцигер што може да се полни, што е најзгодната алатка во овие два аспекта.Безжичниот електричен шрафцигер плус комплет делови за шрафцигер го олеснува извршувањето на работата при рака.

4. Секој мора да знае дека рачната дупчалка е погодна за дупчење на дрвени или железни плочи, но не очекувајте да направи многу за дупчење на бетонски ѕидови.Ако го направите тоа лесно може да ја оштетите машината.Рачна дупчалка е најекономична.Електричните алатки, дури и увозните, чинат само неколку стотици долари.


Време на објавување: 31 јануари 2022 година